• 22-09-2022
  • Slaapkamer


Interieurexpert

Tip 1: zorg voor de juiste kleuren en materialen

De kleuren in een hotel chique hotelkamer zijn grotendeels donker en vol. Denk aan donkerblauw, smaragdgroen, bordeaux rood en auberginepaars. Als contrast kies je vervolgens voor wat lichtere tonen, daarmee wordt het geheel een stuk zachter. Zo kunnen lichtroze en de zandtinten heel fijn zijn. Style vervolgens verder af met allerlei fancy materialen zoals marmer, goud en velvet.

Alle marmeren bijzettafels

Als je niet weet waar te beginnen: kies eerst 1 of 2 basiskleuren en vul je interieur daarnaast aan met accentkleuren. Herhaal die accentkleuren op meerdere plekken in de ruimte. Je verbindt hierdoor alle losse interieuritems met elkaar. Dat hoeft natuurlijk niet éxact dezelfde kleur te zijn. Je kunt ook werken met verschillende kleurtonen. Op deze manier is je interieur óók met kleur helemaal in balans.

Tip 2: een oogverblindend bed mét sierkussens

Het bed is natuurlijk de eyecatcher van de slaapkamer. Je kunt gaan voor een luxe boxspring, maar net zo elegant is een gestoffeerd bedframe, inclusief velvet hoofdbord, in een coole kleur die jij wenst. Want wist je bijvoorbeeld dat je vrijwel voor iedere kleur kunt kiezen? Goossens heeft namelijk een unieke stoffencollectie met meer dan 1600 keuzes! Pick your favorite!

Alle gestoffeerde bedden

Om het bed hotelwaardig te maken, is een hoeveelheid sierkussens én plaids nodig. Want de opdekking is minstens zo belangrijk voor de sfeer als het bedrame zelf. Kies een mooi dekbedovertrek en leg de sierkussens en de plaid(s) lekker los op je bed. En het liefst een paar bij elkaar. Deze items zijn bovendien ideaal om een accentkleur aan je slaapkamer toe te voegen.

Alle dekbedovertrekken

Naast het bed prijken natuurlijk de nachtkastjes. Een traditioneel nachtkastje met lades is natuurlijk erg praktisch om je spullen in op te bergen. Maar ziet er misschien ook uit als een massief blok in je hotelroom. Kies daarom eens voor bijzettafeltjes als alternatief nachtkastje. Genoeg ruimte voor een lampje, boek en een glas water. Het ziet er fantastisch uit en je zal zien dat je die lades eigenlijk helemaal niet mist.

Ontdek alle bijzettafels

Tip 3: kies een fijne fauteuil

Om het hotelgevoel in huis te halen, is een fijne fauteuil een must. Een wit exemplaar geeft meteen een verfrissend effect, en de bouclé stof is natuurlijk helemaal on trend! Wil je meer spanning in je interieur? Kies dan voor een fauteuil met print. Een bordeaux object versierd met bloemen staat meteen heel elegant.

Meer velvet fauteuils

Tip 4: de kracht van reflectie

De kracht van een chique look zit ‘m hier reflectie. Door glans terug te laten komen in je accessoires geef je tegenwicht aan de donkere achtergrond. Met luxe stoffen en materialen als velvet en bijvoorbeeld marmer en door gebruik te maken van de weerspiegeling van metaal of glas kan je de gehele look extra rijkdom geven. Een lamp met een glazen kap is zo’n musthave!

Alle lampen

Tip 5: vloerkleed als onmisbaar item

Het vloerkleed is echt een onmisbaar item als het gaat om de styling en de kleurbepaling van je interieur. Het vloerkleed kan je zowel inzetten om de hoofdkleur te benadrukken, maar ook om een accentkleur toe te voegen in je slaapkamer.

Alle vloerkleden

Gratis interieuradvies

Wil je jouw slaapkamer of andere woonruimte de luxe meegeven van een chique hotelsuite, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? De stylisten van Goossens helpen je tijdens een interieuradvies met het maken van keuzes.

Maak een afspraak

Wil je slapen zoals in een kleurrijk hotel?

Shop dan deze items

Sessel N-Joy Cora

549,-
Mogelijk vanaf 409,-

Tafellamp Devant

85,-
1-5 werkdagen in huis

Ondek de andere ruimtes van Theo-Bert

Romantisch wonen

Dit wil je: een romantische, zachte setting vol warme kleuren. Aaibare materialen als fluweel, satijn, bouclé of wol spelen hier de hoofdrol, maar je kan hier een verrassende twist aan geven door een betonnen tafel toe te voegen.

lees de blog

Vintage statement

Vintage invloeden, met het comfort en de kwaliteit van nu. Combineer het beste uit twee werelden en creëer een eigentijdse retro look in huis. Mix leuke prints met gewaagde kleuren en creëer een geheel eigen stijl met catchy effecten.

lees de blog