Hoe houd ik mijn topmatras zo lang mogelijk fris?

alles over topmatrassen

Net als je matras moet ook je topmatras goed onderhouden worden en beschermt worden tegen stof, vuil en transpiratievocht. Dit doe je het beste door een beschermingsset (matrasbeschermer en hoeslaken) voor je topper aan te schaffen.

We hebben deze in verschillende maten, dus als je een topmatras bij ons koopt kun je meteen de beschermingsset meenemen. Zo is je topmatras meteen beschermd als je voor het eerst op je topper gaat slapen.

De beschermingsset bestaat uit een molton en hoeslaken. Een molton, ook wel een matrasbeschermer, beschermt je topmatras tegen vocht. Deze is elastisch en dus makkelijk om je matras te spannen. Heeft ie een wasbeurtje nodig? Dan stop je hem gewoon in de wasmachine. De meeste moltons kun je wassen op 40 of 60 graden. Kijk even naar de instructies. Is hij weer helemaal fris, dan zal je merken dat de molton nog even elastisch is als daarvoor.

Als je molton om je topper is gespannen, kun je daaromheen het hoeslaken doen. Een hoeslaken voelt wat zachter aan dan de molton en dat slaapt lekkerder. Net als je matras raden wij aan om ook je topmatras 4x per jaar in de lengterichting te keren. Als je dit doet wordt je matras overal gelijkmatig belast en verleng je de levensduur en het comfort van je topper.

Wil je ook weten hoe je je matras het beste kunt onderhouden?

6 tips voor het onderhoud van je matras

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.