• 30-05-2021
  • Eengezinswoning

Een rustige basis met veel uitgesproken elementen en vintage schatten

Binnenkijken bij het persoonlijke interieur van Inge en haar vriend

Inge en haar vriend Jelle zijn sinds een aantal weken de trotse bewoners van een hoekhuis in Tilburg. Aangezien het huis stamt uit 1956 was er vooraf wel een verbouwing van bijna een jaar nodig. Er was niet eens een verwarming aanwezig. Maar nu is dan ook alles helemaal naar hun zin.

Ze komt er oorspronkelijk niet vandaan, maar na haar studie is ze nooit meer vertrokken uit Tilburg. “Ik wilde hier niet meer weg, zoveel vrienden van ons wonen hier in de buurt.” Haar vriend dacht er net zo over, dus betrokken de twee een leuk hoekhuis in deze Brabantse stad. Ze woonden hiervoor ook al samen in een appartement, maar dit huis mét tuin - een must voor hen - is wel een heuse next step.

Uitgesproken elementen

Inmiddels is de woning helemaal zoals zij in gedachten hadden toen zij het koopcontract tekenden. Inge vertelt: “We houden van een rustig interieur, maar wel met uitgesproken elementen. Er moet wat te zien zijn! Spulletjes die je niet in ieder interieur terugvindt. Zoals een vaasje van mijn oma en opvallende vazen die we kregen van de oude bewoonster. Deze vintage schatten zijn me heel dierbaar."

eethoek in deze look

Esszimmerstuhl Chaplin zonder arm

199,-
1-5 werkdagen in huis

Rustige tinten

Wat betreft het te kiezen interieur en het kleurgebruik, hebben de twee ruim de tijd genomen. Dat kon ook omdat de verbouwing lang duurde. Inge ging met een moodboard aan de slag om haar droominterieur wat concreter te maken. Zo zag zij alle matches en weerhield dit board haar van impulsaankopen. “Hoewel we eerst wat meer uitgesproken kleuren wilden, zijn de wanden nu vooral wit. Ik ben heel gelukkig met die keuze. Het brengt rust, maar ook de mogelijkheid voor een waanzinnig groot schilderij die als echte showsteler dient in de eetkamer.”

ontdek onze schilderijen

De juiste balans

Een ander opvallend detail is de ruwe muurconstructie in de keuken. “Dit zorgt al snel voor een robuuste look. Om de keuken wat meer in balans te brengen, wilden we wel een industriële eettafel, maar dan in een slanke uitvoering. Bovendien moest ie licht van kleur zijn. Deze grote eettafel konden we personaliseren bij Goossens. We konden zelf de kleur, vorm, afmeting en het onderstel kiezen. Zo voldeed ie aan alle wensen. Het lichte, slanke tafelblad in combinatie met de industriële poot bleek een perfecte combi in onze keuken.”

Ontdek alles over personaliseren



Favo hotspot

“De eethoek is trouwens echt mijn favo hotspot in huis. Mijn vriend en ik houden ervan om in het weekend gezellig te borrelen en eten met vrienden. Daar lenen deze tafel en leuke leren vintagelook stoelen zich perfect voor. Ze zijn én mooi én comfortabel: dat gaat prima samen. De tafel biedt bovendien genoeg ruimte, ook voor een plank lekkere hapjes en flessen wijn. En het is fijn dat ik vanachter het fornuis gewoon contact hebt met de gasten aan tafel.”

Bekijk alle rechthoekige eettafels    Bekijk alle leren eetkamerstoelen


Ultiem woongeluk

Ultiem woongeluk ervaart zij direct bij binnenkomst van het huis. “We hebben bijna een jaar hard geklust in dit huis. Intussen weet ik hierdoor precies hoe het huis is opgebouwd. Ik ken het helemaal, ondanks dat Jelle en ik er pas wonen. Het is echt onze eigen plek geworden. Dat is iedere dag weer fijn thuiskomen.”

Wonen zoals Inge?

Shop de volgende items

Esszimmerstuhl Chaplin zonder arm

199,-
1-5 werkdagen in huis

Plan jouw gratis interieuravies

online        in een van onze inspiration stores

#Goossens

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina