• 07-03-2023

Een Tropisch Chic nieuwbouwhuis vol eigenwijze elementen

Binnenkijken bij Saskia, Dennis en hun kids Jax en Izzy

Saskia (@casa_eikenboom) en haar man Dennis verruilden hun oude herenhuis in de stadse omgeving voor een nieuwbouwwoning in een kindvriendelijke buurt met groenstrook en grote speeltuin. “Met twee kleine kindjes was wonen aan het water geen optie meer, dus nu wonen we hier.” En met hier wordt De Beemster bij Amsterdam aangeduid. “We hebben echt geluk gehad, een huis bemachtigen in de buurt van de hoofdstad is niet zo makkelijk.”

De Hotel Chic woondroom

Inmiddels woont het gezin er sinds kerst 2022 en heeft ieder zijn of haar draai helemaal gevonden. “Ja, we leven hier echt onze woondroom. Met veel karakteristieke elementen is het echt ónze plek geworden.” Saskia, die als designer erg gedetailleerd naar haar woning kijkt, doelt daarmee op de eigenwijze elementen. Tijdens hun ontwerp is over alles nagedacht, ver weg van de standaard. Denk aan verlaagde plafonds, grafische patronen en waanzinnige lichtlijnen met Hotel Chic meubels die helemaal passen in het plaatje. “Zelf noem ik het meer Tropisch Chic trouwens. Mijn familie komt uit Colombia en die Zuid-Amerikaanse invloeden laat ik terugkomen in het behang met bladeren bij de eethoek, de natuurlijke materialen en het vele groen. Ik wil een oase van rust creëren, die het ultieme vakantiegevoel bij me oproept als ik na een stressvolle werkdag thuiskom. Dat is gelukt!”

De betonlook tafel als eyecatcher

Op de vraag wat het meest eyecatching is in hun huis, hoeft Saskia niet lang na te denken. “Dat is by far de keuken en eethoek. De karakteristieke betonlook eettafel in combinatie met de comfy teddy stoelen, het behang, de lichtlijnen én de planten is voor mij echt mijn favo hotspot in het interieur. Een plek om bij te kletsen of juist tot mezelf te komen met een kopje koffie. Maar ook hét decor voor gezelligheid met vrienden en familie.” De zoektocht naar een waanzinnige eettafel die uniek was in zijn soort duurde wel even. Maar na flink wat speurwerk op internet, was daar de Goossens Stone tafel. Saskia was meteen onder de indruk van het plaatje, en reed naar de inspiration store in Amsterdam om hem met eigen ogen te zien. “Ik wist nog niet in welke kleur ik hem graag wilde, een bezoekje aan de store is dan altijd een goed idee zodat ik zeker wist dat ik de juiste kleur koos: roomwit dus.”

Ontdek alle Stone tafels


Living the dream

"Dat ik dit huis helemaal kon inrichten naar mijn eigen wensen was echt een droom. Veel mensen vroegen zich af of het ooit goed kwam als ze tijdens het proces een kijkje namen, zij konden het bijzondere en gedurfde ontwerp maar moeilijk voor zich zien. Zelf hielden we altijd het vertrouwen. Dit huis ben ik: alles heb ik met zorg uitgezocht, zodat het perfect past bij ons gezin. Dit was een fantastische kans! Ook over het uiterlijk van het huis ben ik zeer te spreken. Ik wilde graag een wit huis met catchy elementen. Maar met een man als architect, die veel dingen in huis eigenhandig heeft gemaakt, is het een droom om ooit in de toekomst nog een geheel eigen huis te ontwerpen. Dus ook de looks buitenom. Maar voor de komende jaren zijn we hier erg gelukkig, I’m sure.”


Wonen zoals Saskia?

Hoeksalon Odette

3.719,-
Mogelijk vanaf 2.899,-

Salontafel Ensemble

399,-
1-5 werkdagen in huis
-25%

Eettafel Stone

1.939,- 1.454,-

#Goossens

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina