• 21-10-2022
  • Stijltips

Oude meubels en nieuwe meubels in de mix

Veel kijkers waren vooral nieuwsgierig naar tips voor het mixen en matchen van oude meubels – zoals een antiek dressoir – in een hip interieur? Theo-Bert had het antwoord! Ten eerste is hij groot fan van vintage meubel, want de combinatie van oud en nieuw maak het interieur meteen heel persoonlijk. Dus wees niet bang om hem neer te zetten in je interieur, en combineer hem met kleuren die goed passen bij het oude én het nieuwe, zoals terra-oranje, donkerblauw en legergroen. Voor op de muur, in accessoires of zelfs meubels.

Wist je dat we samen met Theo-Bert een vintage statement in een woonkamer hebben gemaakt, waarin we retro meubels mixen in een interieur van nu? Ontdek het resultaat.

Zo maak je een vintage statement in je woonkamer

Een groene bank tegen een witte muur, saai! Welke kleur is mooi?

De groene bank is al jaren een populair en steelt dan ook in menig interieur de show. Maar tegen een witte muur staat ie wel een beetje saai, vond een van de kijkers. Daarom vroeg zij welke kleur zij het beste op de muur kon aanbrengen. Volgens Theo-Bert was dit: een groene bank is een te gekke keuze, maar tegen een witte muur zorgt zo’n warme bank voor een hard contrast. Ik zou roze of donkerblauw als muurverf aanraden. Maar kijk ook eens naar behang, waarin de tint van de groene bank terug komt. Het liefst een behang met een beetje structuur, zodat je de ruimte ook meteen verrijkt met diepte. Stylingtip: zet de bank een stukje van de muur, plaats er een mooi sidetable achter en plaats daarop allerlei accessoires in kleuren die terug komen in het behang én in de bank.

Ontdek alle groene banken

Low budget make-over

Ook vroegen veel kijkers zich af hoe je een budgetproof make-over kunt realiseren? Oftewel: hoe kun je met weinig geld een groots resultaat verwezenlijken. Theo-Bert tipte om eens te kijken naar meubels die op zolder van je (groot)ouders staan. “Ik kom weer terug bij de mix van oud en nieuw. Met een lik verf, wat helemaal niet duur is, geef je een meubel snel een andere look. Breng een kleurkader uit hetzelfde kleurenpalet aan in je woning, hang er een mooi schilderij tegen, schuif je nieuwe oude meubel er voor en style af met catchy woonaccessoires. Hallo nieuwe, voordelige look!

Alle woonaccessoires

Als je een klein budget heb, koop dan slim! Zo is Theo-Bert fan van sets. Met een salontafel set kun je met het schuiven van deze tafeltjes steeds een andere setting creëren. En dat geldt ook voor zitbanken of modulaire banken. In plaats van een grote hoekbank, kun je met twee losse banken – of een modulaire bank – steeds switchen. Kleine investering, groots effect.

Bekijk alle modulaire banken

Hoe creëer ik meer warmte in huis?

Op de vraag hoe je meer warmte in je interieur aanbrengt, is volgens Theo-Bert maar één antwoord mogelijk: kleur! Ga voor gekleurde accessoires en verrijk je woning met pluche – zoals een vloerkleed en sierkussens – maar zet ook planten en bloemen neer. En last but not least: bekleed je favo Goossens bank, fauteuil of eetkamerstoel in de kleur die jij mooi vindt. Met de Goossens stoffencollectie heb je keuze uit meer dan 1600 materialen en kleuren. Tip: hoe diverser de mix van stoffen en structuren, hoe rijker je interieur aanvoelt. Dus durf te experimenteren en kies voor kleuraccenten! Met de gratis stofstalen van Goossens kun je eens kijken wat bij jou en je interieur past.

Bestel jouw gratis stofstaal

Interieuritems uit de Instagram livesessie

Tijdens de livesessie strooide Theo-Bert ook met allerlei leuke stylingtips, en liet deze ook zien. Zo kun je een teddy fauteuil – die door zijn wollige stof warmte toevoegt in je interieur – heerlijk winters maken door de toevoeging van zwart en terra-oranje. Met een zacht vloerkleed, een zwarte salontafel, terra woonaccessoires en Theo-Berts favoriete lamp, is jouw zen-hoekje helemaal on point.

Gratis interieuradvies

Is jouw woonvraag tijdens de livesessie niet beantwoord? Kom dan langs in een van onze 22 inspiration stores voor een persoonlijk interieuradvies, of maak alvast een afspraak.

Alles in advies op maat

Hele livesessie (terug) zien?

Nieuwsgierig naar de hele livesessie in inspiration store Den Bosch? Check dan onze Instagrampagina @goossenswonenenslapen en kijk ‘m terug.

Drie inspirerende stylingvideo's met Theo-Bert Pot

Samen met Theo-Bert maakten we drie inspirerende video’s over Leven in kleur. Lees alles over deze samenwerking op onderstaande pagina.

Bekijk alles over Goossens x Theo-Bert Pot




Ontdek meer blogs

en laat je inspireren