• 17-03-2022

1. Het juiste aantal: ga je voor een salontafel set van 2 of 3?

Salontafelsets zijn zo ontworpen dat je de tafeltjes in een handomdraai onder elkaar schuift. Met een kleine overlap creëer je eenheid. Varieer met de opstelling voor een speels effect. En het mooiste is; de tafels passen altijd bij elkaar qua kleur en materiaal, dus qua styling zit je nooit mis. Kies jij voor een salontafel set van 2 of van 3 stuks?

2. De vorm: kies je een vierkante, organische of ronde salontafel?

Meubels met organische vormen en rondingen zijn helemaal van nu. Salontafelsets passen daar perfect bij. Kies bijvoorbeeld voor een ronde salontafel set en geef je interieur een zacht karakter. Of kies een salontafelset met strak afgeronde organische vormen, net even anders. Het hoeft natuurlijk niet allemaal rond te zijn. Hou je meer van hoekig en robuust? Ga dan voor een stoere vierkante salontafel. Het voordeel van deze vormen is vaak dat ze haaks op de bank gezet kunnen worden, wat zorgt voor rust in de ruimte.

3. De ideale hoogte van jouw salontafel

Wist je dat je de ideale hoogte van je salontafel gemakkelijk kan afstemmen op jouw bank? Aan de hand van de zithoogte kun je de perfecte hoogte van de salontafel bepalen. Deze ideale hoogte is namelijk gelijk aan de zithoogte van de bank of fauteuil, of is maximaal 10 centimeter hoger. Met deze verhoudingen klopt het voor het oog en kan je jouw benen lekker op de tafel laten rusten als je eens een momentje voor jezelf hebt. Meet dus vooral even de zithoogte van je bank voordat je op zoek gaat naar een salontafel.

4. De stijl: een moderne, industriële of landelijke salontafel?

De salontafel is het perfecte meubel om je woonstijl extra te benadrukken. Een stoere inrichting kan je extra accentueren met een salontafelset met een robuust houten blad en een stoer metalen onderstel eronder. Liefhebbers van modern kunnen prima weg met een glazen salontafel of een set van 3 ronde salontafels in het zwart. Een salontafel in beton(look) past weer prima bij de landelijke stijl en de prachtige marmeren salontafels laten zich eigenlijk in ieder interieur blenden. Naast materiaal is het onderstel de grote smaakbepaler, van slanke lijnen tot een massiever geheel.

5. Het materiaal: salontafels van marmer, glas, hout of beton(look)

Het materiaalgebruik hangt nauw samen met de woonstijl die je hebt gekozen. Maar de keuze voor het juiste tafelblad is ook afhankelijk van je gezinssamenstelling. We sommen de meest populaire materialen even voor je op:

Salontafels van mangohout
Een mangohouten salontafel is prachtig, het lichte hout heeft een warme ondertoon en bezit een grove structuur. De vele kleurschakeringen zorgen voor contrast en maken van de tafel een ware eyecatcher. Maar in de grove naden kan ook viezigheid komen. Daarom is dit houttype meer geschikt voor huishoudens zonder kleine kinderen.

Salontafels van glas
Glazen salontafels zijn prachtig. chic en elegant. Doordat glas transparant is krijg je een luchtige look in je woonkamer en oogt je zithoek groter en ruimtelijk. Een mooi vloerkleed komt extra goed tot zijn recht onder een salontafel van glas. Met een vochtige doek maak je je glazen tafel in een mum van tijd weer schoon en dankzij het gladde oppervlak kan je hem altijd hygiënisch schoon houden.

Salontafels van marmer
Marmer is weer helemaal terug en dat is niet voor niets. Dit speciale stukje natuurschoon kent vele verschijningsvormen zoals wit marmer, zwart marmer, bruin of zelfs licht roze. De vele aders en tekeningen zorgen ervoor dat ieder item uniek is. Een aanwinst voor ieder interieur. Het materiaal is wel poreus, maar als je let op de juiste verzorging om vlekken te behandelen en te voorkomen heb je jarenlang onbezorgd plezier van je salontafel van marmer.

Salontafels van blank eiken
Niets gaat boven de natuurlijke looks van blank eikenhout. Eikenhout staat bekend om haar robuuste karakter en kan goed tegen een stootje. Hierdoor heb je generaties lang plezier van je meubel.

Beton(look) salontafels
Industrieel, landelijk of modern; een salontafel van beton(look) voelt zich overal thuis. Een oerdegelijk meubel waar je geen omkijken naar hebt.

The finishing touch

Nu je weet hoeveel salontafeltjes je wilt en welke vorm je mooi vindt, is het tijd om de tafels te mixen met de andere meubels in jouw interieur! Combineer je salontafelset met leuke accessoires en plaats er een groot windlicht, mooie vaas of plateau met zelf gejutte schelpen op. Mix en match de tafels met andere handige bijzetmeubelen zoals een poef, krukje of bijzettafeltje.

De mooiste salontafelsets

Speciaal voor jou geselecteerd





Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN