• 01-11-2022
  • Kleurinspiratie

1. Woonkamer idee: zwart meubel als statement piece

Zwart valt op, vooral in een woonkamer waar een warm en licht kleurenpalet domineren. Kies daarom een zwart statement piece als showsteler in jouw interieur. Van grote donkere loungebank tot waanzinnige sidetable. Onze all time favorite: een zwarte kast. Bijvoorbeeld een variant met opvallende deuren of een grote zwarte buffetkast met vakken. Deze kun je eindeloos stylen met je meest favoriete decoratie. Items met een bijzondere betekenis, trendy musthaves en zachte sierkussens.

Alle vakkenkasten

2. Zwart meubel = vlekproof

Kies je voor een zwart meubel, dan is de kans groot dat je jezelf niet stoort aan allerlei vlekken. Want op een item dat zwart van kleur is, vallen die vingerafdrukken en andere sporen nu eenmaal veel minder snel op. En dat is wel zo fijn, helemaal met kids in huis. Kies je voor een zwarte bank of donkere eetkamerstoelen dan kun je kiezen voor onze eco-proof vlekbeschermer: de Better choice spray. Op die manier ben je op een duurzame wijze verzekerd van een vlekvrij meubel.

Alle zwarte eetstoelen

3. Tijdloos interieur

Black is never out of style. Dus kies je voor zwart, dan weet je zeker dat je altijd on trend bent. Zo is de industriële kast al jaren geliefd bij fans van de industriële woonstijl en doet zwart het ook goed bij liefhebbers van de hotel chic-trend. Ook prijken de zwarte eettafels en zwarte salontafels al jarenlang boven aan de verlanglijstjes van interieurshoppers, om er vervolgens eindeloos plezier van te hebben. Vooral als je gaat voor de eikenhouten variant, weet je dat je in principe nooit meer voor een vervanger voor hoeft te zoeken.

Ontdek alle zwarte eettafels

Zwart in de mix met andere kleuren

Een andere reden waarom zwart tijdloos is - en daarom lang meegaat - is dat zwarte interieuritems makkelijk blenden met andere kleuren in de ruimte. Houd je van gele en goudtinten? Of juist van koninklijk blauw gemixt met paars? Liever mintgroen met oudroze? Het krijgt allemaal meer contrast en wordt een stuk eleganter als je deze kleuren mixt met zwart. Fijn als je na een poos toe bent aan een andere accentkleuren in je woning, je kunt je zwarte basis namelijk gewoon behouden.

Ga voor woonstijl Elegant Chic

4. Zwart is knus

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je zwart hoort, maar wist je dat zwart een hele intieme sfeer in huis creëert. Grote woonruimtes worden door het toevoegen van een donker kleurenpalet ogenblikkelijk een stuk knusser. En dát is wat je wilt bereiken in je woonkamer. Plaats bijvoorbeeld een donkere bank in combinatie met een rechthoekig vloerkleed in dezelfde tint. Wie het nog grootser aan wil pakken, kan ook de muren voorzien van een donkere kleur. Kies dan liever niet voor zwart, want dan wordt het wel heel mysterieus. Smaragdgroen, robijnrood of diepdonkerblauw doen het beter op de wanden.

Ontdek alle banken

5. Zwart zorgt voor rust

Wens je meer rust in je interieur, dan zijn zwarte meubels jouw lifesavers. De kunst is dan namelijk om meer eenheid te creëren, en dat lukt het beste door steeds dezelfde kleur terug te laten komen op verschillende plekken in de woning. Maar diezelfde kleur blijkt soms niet meer hetzelfde als al je meubels eenmaal in de ruimte staan. Het kan zijn dat de houttinten toch wat van elkaar verschillen. Of dat die sierkussens niet hetzelfde blauw zijn als het blauw van je bank. Met zwart heb je dit probleem niet. Want zwart is gewoon zwart.

Ontdek hoe onze happy customers zwarte items mixen in hun interieur

Meer zwart in je interieur

met deze populaire items

Eettafel Carte - Visgraat

1.099,-
1-5 werkdagen in huis

Opbergkast Barcelona

1.399,-
1-5 werkdagen in huis

Eetkamerstoel Tom

583,-
Mogelijk vanaf 419,-

Fauteuil Bonne

799,-
Mogelijk vanaf 699,-

Ontdek meer blogs

en laat je inspireren