• 23-01-2021
  • Stijltips

De juiste salontafel voor in jouw living

Het belangrijkste om je af te vragen is welke functies de tafel moet hebben. Wil je er bijvoorbeeld leuke accessoires op kunnen zetten of heb je opbergruimte nodig? Het model van de salontafel kies je op basis van de vorm van jouw woonkamer en zithoek. Heb je een hoeksalon staan met een losse fauteuil? Dan past een vierkante salontafel of een set vierkante bijzettafeltjes hier perfect bij omdat de vorm van de zetel vierkant is en het goed aansluit bij de ruimte. Staan er juist losse zetels in de woonkamer, kies dan voor een ronde salontafel. Het leuke is dat je er zo ook een aantal in een groepje bij elkaar kunt plaatsen, dit creëert een speels effect in jouw living. Kies een salontafel in de stijl die bij jouw interieur past, stem de kleur en stijl bijvoorbeeld af op je eettafel, zo creëer je rust en één geheel. Daarnaast kan je met een vloerkleed in jouw living gemakkelijk zorgen voor extra sfeer en een warme uitstraling. Plaats er een mooie vloerlamp bij om jouw living in de spotlight te zetten.

Alle salontafels

Meubels combineren in een rechthoekige living

Het is belangrijk dat je de ruimte niet gelijk vol gaat zetten met meubels. Een 2,5 zetel tegen de lange wand van jouw woonkamer, is een perfecte optie en heeft meteen de rol van mooie eyecatcher als je binnenkomt. Kies voor één of twee kleuren om het geheel rustig te houden. Zo kan je leuke accenten aanbrengen met accessoires en krijgt jouw living een hele gezellige sfeer. Met een hocker naast de zetel kan je een extra zitplek creëren. Om te zorgen voor een ruimtelijk effect is een lang zwevend tv meubel erg handig, zo heb je direct nog wat extra opbergruimte. Plaats er een bijpassende opbergkast bij en een leuke set ronde salontafeltjes om het geheel af te maken. Je kunt de ronde vormen verder terug laten komen in je interieur door bijvoorbeeld te kiezen voor een ronde eettafel. Dit is overzichtelijk te zien in de 3D-tekening die gemaakt werd voor de Q&A van Soraya.


Een andere optie om te kiezen voor een kleiner tv meubel zodat je ruimte hebt voor een leuke fauteuil of grotere hocker voor als er bezoek komt. In plaats van een opbergkast kan je er ook voor kiezen om een wandrek met open schappen te plaatsen. Hierdoor wordt je muur niet te vol en kan je spelen met de indeling door sommige vakken open te laten of te vullen met woonaccessoires zoals kleine planten, fotolijstjes etc. Leg een groot tapijt onder de zetel en salontafel voor extra gezelligheid. Zo heb je nooit meer koude voeten als je opstaat én krijgt jouw living een warme en knusse sfeer.

Bekijk alle tv meubels

Meubels combineren in een kleine living

Als je een kleine living hebt is het verstandig om geen grote of robuuste meubels te kiezen. Ranke meubels passen hier veel beter bij, denk aan een bank op hogere poten, zo blijf je het vloeroppervlak zien. Het laat jouw living ook optisch groter lijken, evenals het gebruik van rustige en lichte kleuren zoals wit, beige of grijs. In onderstaand voorbeeld is er voor gekozen om een hoeksalon een stukje van de achterwand te plaatsen met een wandrek erachter. Zo creëer je een afscheiding met de keuken en heb je gelijk wat extra opbergruimte. Met een tapijt in de living zorg je, ondanks dat het een open ruimte is, toch voor een apart woongedeelte. Voor de eethoek is het verstandig om ook te kiezen voor ruimtelijke meubels, zoals een ronde tafel en eetkamerstoelen met een smal, metalen frame. Dit is overzichtelijk te zien in de 3D-tekening die gemaakt werd voor de Q&A van Mirna.

Ontdek alle ronde eettafels

Mix & match

Met deze interieur items

Salontafel Jelle XL

249,-
1-5 werkdagen in huis
-15%

Hoeksalon Jonas

1.699,- 1.444,-
1-5 werkdagen in huis

Q&A

Stel jouw woonvraag

Een woning inrichten is niet altijd even makkelijk. Daarom houden we iedere week een Q&A op onze stories, om jou verder op weg te helpen. Kan jij wel een dosis interieuradvies gebruiken? Stel je vraag via ons Instagram-account @goossenswonenenslapen, of plan een adviesgesprek in de winkel. Het beste van de Q&A delen we vervolgens in ons blogoverzicht.

Plan een adviesgesprek

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN