• 23-02-2021
  • Stijltips



BLOG
Best of our Q&A: hoe kies ik de juiste zetel voor in de living?
________

Wekelijks is er via onze social media een Q&A met woonvragen. Hierin geeft onze stylist tips over het inrichten van jouw interieur. De meest gestelde vragen worden vervolgens behandeld in blogs in de Best of our Q&A. Een vraag die veel wordt gesteld in onze Q&A’s is: hoe kies ik de juiste zetel voor in de living? De perfecte zetel moet passen bij jouw interieur én natuurlijk lekker comfortabel zitten. Maar er komt stiekem best wat kijken voor het selecteren van de juiste zetel. Met deze tips uit onze Q&A van onze stylist helpen je op weg om de perfecte zetel te vinden voor in jouw living.

Begin bij de basis

Een van de eerste dingen die vaak naar voren komt is, kies je nou voor een hoeksalon of losse zetels? Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Bedenk als eerste welke functies de zetel moet hebben? Wil je lekker languit kunnen loungen, wat vind je handig als er bezoek komt? Vervolgens ga je na hoeveel zitplekken je nodig hebt, je wil natuurlijk wel dat elk gezinslid goed kan zitten. Kies je hierbij dan voor een hoeksalon, of toch een 3-zits zetel in combinatie met één of twee fauteuils? Als laatste meet goed na hoe groot je zetel mag zijn. Tip: plak verftape op de vloer in de maat die je in gedachten hebt, zo kan je gemakkelijk zien of het past en hoeveel loopruimte je nog hebt.


Opstellingen living

Om het visueel te maken heeft onze stylist twee voorbeelden uitgewerkt. In de linker opstelling is gekozen voor een u-salon met aan één kant een ligelement en aan de andere kant een chaise longue. Zo kan je lekker loungen en heb je voldoende zitplekken. De zitplek in de hoek valt weg als functionele zitplek maar is te compenseren met een leuke hocker voor als je bezoek krijgt. In de rechter opstelling is er gekozen voor twee losse zetels, waarbij één zetel een chaise lounge heeft, hierdoor heb je genoeg ruimte om ontspannen tv te kijken en languit te liggen. Je kunt hier nog een mooie fauteuil bij plaatsen. Om extra gezelligheid te creëren in jouw zithoek is een vloerkleed perfect, dit zorgt direct voor sfeer en een warme uitstraling.

Alle vloerkleden

Keuzestress

Een zetel is een echte blikvanger in je woonkamer, het is dus heel belangrijk dat je een zetel uitkiest die past bij jouw interieurwensen. Er zijn zo veel soorten en stijlen om uit te kiezen, dus ga voor jezelf na wat voor stijl macht met jouw woonkamer. Houd je bijvoorbeeld van een landelijk interieur? Dan is een landelijke zetel met bredere armleuningen en grote zachte kussens perfect voor jou. Vind je strakke lijnen, opvallende kleuren en ranke poten juist mooier? Dan is een moderne zetel meer jouw stijl. Voor een industriële look in jouw woonkamer is een variant uitgevoerd in stoer leer of een zetel in prachtige aardetinten een goede optie.

Bekijk alle industriële banken

De juiste stof

Ook voor de stoffering van je zetel heb je diverse keuzes. Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de keuze voor de stof, zoals de belasting van het zitoppervlak, gezinssamenstelling en huisdieren. Een stoffen zetel zorgt bijvoorbeeld voor gezelligheid en sfeer in jouw woonkamer, maar is weer minder makkelijk met huisdieren. Als je kinderen hebt is een leren zetel erg handig met kinderen, mocht er geknoeid worden is het met een vochtig doekje zo weer schoon. Wil je écht een blikvanger in je woonkamer, kies dan voor een velvet zetel in een opvallende kleur. De stof voelt lekker zacht aan en maakt meteen een statement als je de ruimte binnenloopt.

Alle velvet zitbanken

Verrijk jouw woonkamer

Met de perfecte zetel

-15%

Hoeksalon Jonas

1.699,- 1.444,-
1-5 werkdagen in huis

Bank Jim

1.569,-
Mogelijk vanaf 1.259,-

2,5 Zits Suite

1.279,-
Mogelijk vanaf 1.029,-

4 Zits Nuance

3.469,-
Mogelijk vanaf 2.099,-
-30%
Jubileumtopper

3 Zits Key West

949,- 664,-

Q&A

Stel jouw woonvraag

Een woning inrichten is niet altijd even makkelijk. Daarom houden we iedere week een Q&A op onze stories, om jou verder op weg te helpen. Kan jij wel een dosis interieuradvies gebruiken? Stel je vraag via ons Instagram-account @goossenswonenenslapen, of plan een adviesgesprek in de winkel. Het beste van de Q&A delen we vervolgens in ons blogoverzicht.

Plan een adviesgesprek

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN