• 04-04-2022
  • Stijltips

Styling paastafel

De paastafel dek je met jouw mooiste servies en glaswerk. Bij Pasen horen pastelkleuren. Dek de tafel voor het paasontbijt of de brunch daarom met pastelkleurig servies. Mintgroene borden, mokken en schaaltjes worden extra feestelijk met een goud randje en een goudkleurig bestek. Laat de goudtint ook terugkomen in de satijnen tafelloper.

Natuurlijk mag lekker eten op dat mooie servies niet ontbreken. Leg alvast wat lekker fruit op de borden, zet bij ieder bord een gekookt ei (leuke tip: verf ze in een vrolijke pasteltint), verdeel de croissants en toast over schalen en verspreid hier en daar wat choco paaseitjes om van te snoepen. Zo wordt jouw ongedwongen paastafel een heus kunstwerk zonder veel poespas.

Bloemenpracht op tafel

Een vaas met bloemen zorgt voor een extra dosis lente op je paastafel. Je kunt ze uit de tuin plukken, maar je kunt de vaas ook vullen met een paastak en andere mooie, gekleurde takken. De DIY bubble vaas is perfect voor de paaslook van 2022. Je maakt hem heel makkelijk zelf. Wil je weten hoe? Check het blog van de Bubble vaas. Geef ‘m een mooie pasteltint en het plaatje voor de paastafel is compleet.

Vazen voor de paastafel

Verplaats de paastafel naar buiten

Tijdens Pasen kan de temperatuur best aangenaam zijn. Schijnt de zon? Verplaats de paastafel dan naar buiten en creëer een relaxte setting in de tuin. Door de ongedwongen sfeer voelt iedereen zich thuis. Hebben de kinderen geen geduld om rustig aan tafel te zitten? Laat ze lekker buiten spelen en leg een picknickkleed neer met wat lekkere hapjes.

Met een ronde tuintafel is het extra gezellig tafelen en de tuinstoelen zitten nóg comfortabeler met een zacht kussen. Zo kan de paasbrunch overgaan in een borrel en blijf je ook hangen voor het avondeten. De grijsgroene kleur van het tuinkussen matcht bovendien fantastisch met het lichte hout en het groen van je planten.

Ontdek onze collectie tuinmeubelen

Helemaal zen als gastvrouw

Worden de paasdagen bij jou thuis gevierd? Om Pasen zo zen mogelijk door te komen, kun je de te maken gerechtjes onder elkaar verdelen. Als iedereen thuis iets voorbereidt, heeft niemand stress tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Je kunt dan naast jouw rol als gastvrouw ook gezellig aan tafel schuiven. Er ontstaan mooie gesprekken als je echt de tijd neemt om naar elkaar te luisteren. Zo creëer je samen nieuwe herinneringen en kijk je met een warm gevoel terug op de paasdagen.

Met deze items maak je

jouw paastafel compleet

Marta

61,-
Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs