• 26-12-2021

Een werelds interieur met glans

Binnenkijken bij Lars & Tania

Lars (33) en Tania (33) verruilden vorig jaar hun knusse woning in Haarlem voor een ruim nieuwbouwhuis in Uithoorn. De komst van hun zoontje Luka (3) en de plannen voor verdere gezingsuitbreiding (baby Enzo is inmiddels een vrolijke member of the family) liet het stel beseffen dat de voordelen van de binnenstad ook meteen de nadelen zijn zodra je kleine kinderen hebt. Een tuin, een rustige omgeving en vooral veel meer ruimte in huis stonden opeens boven aan hun verlanglijstje. Het totaalpakket vonden ze in het nog te bouwen project in Uithoorn. Een plek waar het gezin kan genieten van ruimte en rust, maar toch in de buurt van de hoofdstad. Bekijk het interview met de familie hier.

Tot in de puntjes uitgewerkt

Op zolder laat Lars zien wat er zo fijn is aan deze plek: “Als je hier uit het raam kijkt hebben we vrij uitzicht over een slootje, wat bos en heel veel weilanden. In de verte zie je de Zuidas van Amsterdam. Als we zin hebben in wat reuring, dan zijn we daar binnen 15 minuten.” Bang voor het verdwijnen van dit heerlijke uitzicht is hij niet. “Het is beschermd natuurgebied, dus aan die kant mag er niets gebouwd worden.”

-10%

Tv Meubel Barcelona

799,- 719,-
1-5 werkdagen in huis
-10%

Eettafel Ferris

1.699,- 1.529,-

De slaapkamer van de jonge ouders, die de hele zolderverdieping in beslag neemt, vertoont gelijkenissen met een luxe boutique hotelsuite. Aan deze ruimte is te zien dat het stel niet van half werk houdt. Tania: “Doordat veel afwerkingen in ons vorige huis nooit zijn afgerond, wisten we dat we het nu meteen goed moesten doen. Daarom kunnen we nu trots zeggen dat alles, ja zelfs de plinten, gedaan is.”

Het inrichten van een huis op papier heeft het stel soms als een uitdaging ervaren. Gewenste meubels bleken bij het op schaal tekenen toch vaak groot uit te vallen. Pas toen het huis daadwerkelijk stond werd het voor hen een stuk tastbaarder. “We hebben met krijt en spuitbussen op de grond uitgetekend waar alles moest komen te staan en dat vereenvoudigde het proces enorm”, aldus Lars.

Binnenkijken Bij lars en tania - 2769

Andersom denken

Waar de meesten beginnen met de vloer of de kleurbepaling van de muren als ze een woning inrichten, werkten Lars en Tania precies andersom: bij de afstyling, namelijk het vloerkleed. Tania: “We liepen bij Goossens Cruquius en toen zagen we dit vloerkleed liggen. We waren er allebei meteen verliefd op. De kleur, de zachtheid. Dit kleed werd het uitgangspunt voor de hele inrichting.” Lars: “De tafels die er toen op stonden vonden we er ook perfect bijpassen, dus die setting hebben we één op één overgenomen.”

Achteraf gezien moet het stel wel lachen om deze werkwijze. Lars: “We hebben het onszelf wel lastig gemaakt om met het vloerkleed te beginnen. Nu moesten we namelijk een bank zoeken die bij het kleed paste in plaats van andersom.” Het heeft misschien iets meer tijd en energie gekost, maar dankzij een duidelijk kleurenpalet is het interieur een sfeervol geheel te noemen.



Een glansrijke verzameling

Hoewel de basis (Arte behang, ruime keuken met marmeren blad en ingebouwde wijnkast) van deze twee onder een kapper al schitterend is, geeft de persoonlijke styling deze gezinswoning écht glans. Bijna ieder decorstuk heeft een persoonlijk verhaal, waardoor dit huis echt een thuis is voor het gezin.

Zo is het kunstwerk in de keuken een limited edition van Joseph Klibansky. Lars kocht het van zijn eerste bonus en noemt het zijn eerste ‘grote mensen’ aankoop. Lars: “De Thought painting met diamond dust laag is misschien een volwassen aankoop geweest, de uitstraling geeft juist een ‘never grow up’ gevoel.” Iets wat onbewust aansluit bij hoe Lars in het leven staat.




De gordijnen hebben een flinke weg afgelegd voordat ze konden shinen in Uithoorn. Ze zijn namelijk uitgezocht in Dubai toen het stel daar op vakantie was. Je moet er ongeveer negen maanden op wachten, maar dan heb je ook wel iets bijzonders in deze op Eric Kuster en Piet Boon geïnspireerde setting.

En ook in de ingebouwde Barcelona kast is veel pracht en praal van over de hele wereld te aanschouwen: wereldse koffietafelboeken van onder andere Jimmy Nelson, écht koraal met certificaat van voor 1971, enkele van de honderden stenen en mineralen uit de verzameling van Lars en zijn vader, Mexicaanse Maya beeldjes die als souvenir een mooie plek hebben gekregen, en natuurlijk prachtige foto’s van hun eigen creaties: de kinderen.

Na samen drie woonplaatsen gehad te hebben, kunnen we stellen dat Lars en Tania eindelijk hun warme thuis hebben gevonden in Uithoorn.

Bekijk het interview

met lars & tania

Wonen zoals Lars & Tania?

-10%

Tv Meubel Barcelona

799,- 719,-
1-5 werkdagen in huis
-10%

Eettafel Ferris

1.699,- 1.529,-

#Goossens

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina