• 15-07-2020
  • Stijltips

Twee zitbanken

Een modern interieur creëer je met strakke designs. Een zitbank met rechte lijnen en minimalistische poten mag in zo’n ruimte dan ook niet ontbreken. Maar vaak biedt zo’n ontwerp niet genoeg plaats voor een omvangrijk ensemble. Door te kiezen voor twee banken , die je recht tegenover elkaar zet, wordt er genoeg plek geboden, zonder dat het minimalistische karakter van je woning verloren gaat. Vervolgens verbind je de banken met elkaar door er een vloerkleed bij te plaatsen. Durf juist nu te gaan voor iets opvallends, dus een variant in verschillende kleurtonen – of een patroon – die jij zo adoreert. Zo heb je meteen een fijn accent te pakken dat niet meteen heel de ruimte overheerst. Zelfs sierkussens kunnen een waardevolle toevoeging zijn. Uiteraard niet in overdaad, maar een subtiel patroon of in effen kleur voor een aangename sfeer.

Ontdek alle zitbanken

Voeg kleur toe

Met de toevoeging van een warme kleur breng je wat ambiance in een rustige ruimte. Het muisgrijs, helderwit en diepzwart dat het interieur domineert staat in contrast met het okergeel wat is toegevoegd. En juist die laatste springt in het oog. Resultaat: een warmhartige ondertoon, zonder dat er chaos ontstaat. Perfect voor een amusante avond vol vreugde.

Recht vs. rond

De moderne stijl roept vooral veel rechte lijnen op. Maar juist door deze te mixen met opvallende cirkelvormingen, ontstaat er meer dynamiek in het interieur. In de vorm van een grote ronde salontafel , kun je deze subtiele touch al realiseren. Of denk aan een sidetable in combinatie met een designfauteuil die minimalistische rondingen kent. Style af met moderne kunst door deze op of naast de tafel te plaatsen.

Alle fauteuils

Sfeerlicht

Een modern interieur kent niet teveel tamtam. Je creëert hier de gewenste sfeer met het juiste licht. Neem dus meerdere lampen met een minimalistisch design voor je zithoek. Als je kiest voor staande lampen , kun je ze steeds op een andere plek plaatsen. Probeer het eens uit en ga voor jouw favoriete spot.

Bekijk alle staande lampen

Geef jouw interieur een moderne touch

met deze design-items

Mix & Match

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren