• 24-06-2021
  • Stijltips

1. De juiste opstelling

De basis is essentieel. Zowel voor het interieur als het team. Met hoeveel spelers hebben we te maken? Welke grootheden mogen niet ontbreken? Wat zijn de sterke punten? Laten we starten met de bank. Voor een groot gezin is een ruime hoekbank aannemelijk. Woon je alleen, of weer samen met je partner nadat de kinderen uitgevlogen zijn, dan volstaat een fijne tweezitter of 3-zits bank ook. Voeg daar een mooie fauteuil (mét poef of hocker) aan toe voor extra zitruimte en de basis voor het zitgedeelte staat. Zitplekken voor de reserves creëer je met de eetkamerstoelen. Die zijn makkelijk bij te schuiven zodra die nodig zijn. De keuze voor vier, zes of acht stoelen aan de eetkamertafel heeft natuurlijk weer alles te maken met de beschikbare ruimte en de gezinsopstelling. Daarin maak je de keuze of je gebruik maakt van dezelfde kwaliteiten van je sterspelers, of dat je juist zoekt naar een aanvulling op elkaar door middel van verschillende stoelen. Het vereist wat denkwerk vooraf, maar een goede basis zorgt voor minder wissels achteraf.

Ontdek alle 2-zits banken

2. De vorm en (be)kleding

De uitrusting is key voor de uitstraling. Ben je een sportief type dan is de kans groot dat je voor woonitems kiest die sportief ogen. Een bank van (micro)leer oogt stoer en wordt doorgaans gelinkt aan sporten waar het er wat harder aan toe gaat, want leer is sterk. Hetzelfde geldt voor staal: hard en robuust. Dan nog de vorm. Het design doet veel voor het oog, maar het bepaalt ook meteen hoe ‘actief’ jouw woonruimte benut wordt. Een kuipstoel wordt al snel met een tribunestoel geassocieerd en geeft een actieve zithouding. Win-win. Ook de afwerking speelt een belangrijke rol. Denk aan herkenbare stiksels, typische belijningen en elementen die zorgen voor demping en uitzonderlijk comfort. Zijn er opvallende aspecten uit jouw favoriete sport te vinden in woonitems? Dan is dat absoluut jouw match.

Bekijk alle leren banken

3. Jouw persoonlijke trofeeën

Inkoppertje natuurlijk. Welke sportitems betekenen veel voor je? Is het die hockeystick waar je kampioen mee bent geworden? Of die collectie basketballen die al generaties lang in de familie is? Het is niet raar om deze items in je interieur te verwerken. Je moet alleen durven. Het resultaat kan verbluffend zijn, mits je het goed aanpakt. Moffel deze trofeeën niet weg maar geef ze een podium. Vervang het grote schilderij voor jouw juweeltje van een racefiets en zet jouw oude locker nu in als boekenkast. Wil je je de oude ringen van je turnvereniging ophangen in de woonkamer? Doen! Vul het hier en daar nog aan met mooie foto’s uit jouw sportcarrière et voilà; jouw persoonlijke sportmuseum is een feit.

4. Beken kleur

Als sportfanaat ben je waarschijnlijk lid van een club. Een club heeft een naam en een huisstijl. Daar horen kleuren bij. Verwerk deze subtiel in je interieur door middel van accessoires. Kussens, plaids, muurdecoratie , lampen en vazen; mix en match de kleuren door de betreffende ruimte(s) waardoor alles een geheel wordt. Natuurlijk kan je het groter aanpakken door bijvoorbeeld een bank of fauteuil in een opvallende kleur te kiezen, maar wees dan voorzichtig met de accessoires. Overdaad schaadt. Voorkom dat jouw woonkamer een tweede clubhuis wordt. Hoewel je daar vast punten mee scoort bij je clubgenoten.

5. Ruimte voor ontspanning

Dankzij de vorige punten ben je al goed op weg om een echte winnaar te worden op het gebied van een sportief interieur. Na al die inspanning is het ook goed om ruimte vrij te houden voor de ontspanning. Want je hoeft niet altijd zelf actief te zijn om te genieten van sport. De aanmoedigers onder ons zijn minstens zo belangrijk. Is er een belangrijke wedstrijd op televisie? Maak plaats voor het publiek. Schuif de stoelen, hockers , krukken en fauteuil dichter bij de bank, maak de salontafel vrij voor bites en borrels en geniet van een avondje supporten.

Alle salontafels

Voeg wat sportiviteit toe

met deze krachtige items

Meer inspiratie