• 24-03-2022
  • Woontrends

Kleiner wonen doe je zo

Nog steeds zijn deze tiny houses onverminderd populair. Er is geen enkele gemeente die dit fenomeen niet kent. En wij snappen wel waarom, want naast het hoge duurzame gehalte en de lagere maandkosten, kun je zo’n huisje van binnen en buiten helemaal naar je eigen zin ontwerpen. Zo is ie altijd geschikt voor jouw gezinssituatie én bovendien uniek ten top dus. Maar hoe doe je dat dan, wonen in zo’n kleine(re) ruimte? Wij laten je zien hoe je een kleine ruimte zo fijn en praktisch mogelijk in kunt vullen met meubels die passen.

Breng je grootste woonwensen in kaart

Maar voor je start met inrichten, is het belangrijk dat je voor ogen hebt wat het ‘eindelijk thuis’ gevoel voor je betekent. Breng dus je eerst je woonwensen in kaart. Is dat urenlang netflixen op de (compacte) bank, lekker tafelen met je huisgenoot of een comfortabel bed? Kies je meubels dus zorgvuldig en zorg dat ze passen bij jouw way of life.

Alle banken

De eethoek in jouw tinyhouse

Houd je van gezellig tafelen? Dan is een tafel met enkele eetkamerstoelen een must. De ronde tafel past perfect in een kleine ruimte, want deze neemt minder ruimte in beslag dan de rechthoekige variant. En wat betreft de eetstoelen: kies – afhankelijk van de ruimte – voor minimaal 4 stuks en wissel eetstoelen met arm en zonder arm met elkaar af. Zo kun je altijd extra comfort bieden aan degene die dat wenst.

Alle ronde tafels

Ook praktisch: een eetbank

Ander idee: een eetkamerbank! Zet jij je tafel in de lengte, dan is een rechthoekige juist wél praktisch. Door aan beide kanten smalle eetkamerbankjes te plaatsen (die je onder de tafel kunt schuiven na het eten) bespaar je ook ruimte. En ben je maar met z’n twee, dan laat je de tafel gewoon tegen de muur aanstaan. Deze spot is trouwens ook perfect tijdens een thuiswerkdagje. Je eettafel is meteen je bureau. Wel raden we aan om tijdens je werkuren plaats te nemen op een stoel. Dat voorkomt rugpijn.

Alle eetkamerbanken

Meubels voor in een kleine woonkamer

Richt je woonkamer praktisch in en kies een tweezitsbank. Of nog efficiënter: ga voor de slaapbank. Met een slaapbank sla je meteen twee vliegen in één klap. Bovendien klappen onze slaapbanken heel makkelijk in en uit, dus het kost je ook niet teveel moeite. Style ‘m met een kleine salontafel inclusief minimalistisch onderstel – want oogt ruimtelijker - die ’s nachts kan dienen als nachtkastje. Moderne salontafels passen perfect in diverse interieurs en mixen ook prima met meubels in andere stijlen.

Alle slaapbanken

Femme fauteuil

Ben je een echt buitenmens of bezige bij, en is en bank niet per se nodig, dan vind je het misschien prettiger om te kiezen voor een loveseat. Of zet twee fauteuils bij elkaar – de ronde fauteuils zijn immens populair op dit moment - en plaats er bij eentje een hocker. Die laatste kan meteen als extra zitplaats dienen als er bezoek is.

Alle fauteuils
-10%

Fauteuil Bonbon

999,- 899,-

Persoonlijk interieuradvies

Wil je meer tips of laat je graag iemand meekijken met gevoel voor interieurstyling? Plan een interieuradvies en ga samen met een stylist op zoek naar jouw klein woongeluk.

Plan een afspraak
Ontdek meer blogs

en laat je nog meer inspireren