• 05-08-2022
  • Woonkamer

Wat is bouclé?

Nog even over bouclé an sich: het betekent niets meer dan ‘lus’ in het Frans. Het is dan ook Frankrijk waar de bouclé trend zijn oorsprong en beginnend succes kent. Te danken aan het Franse modehuis Chanel, dat groot is geworden door de designs van bouclé mantelpakjes. En zoals het wel vaker gaat, worden modetrends bijna als vanzelf woontrends, óf andersom. Ze komen die steeds terug, telkens in een nieuwer jasje.

Ontdek alle bouclé interieuritems

Bouclé: luxe en warmte in je woonkamer

De bouclé stof – een grof geweven stof van polyester of wol met een oppervlak van lusjes - wordt nu veel gebruikt voor banken en fauteuils. Het straalt luxe én warmte uit, en is bovendien zo tijdloos dat een bouclé meubel je nooit verveelt. Vooral de lichte tinten zijn op dit moment erg populair. Niet gek, want het voelt zomers aan en is bovendien makkelijk in een interieur te blenden. Over vlekken hoef je je bovendien geen zorgen te maken, want met onze Premium care service ben je voor jaren gegarandeerd van een vlekvrij meubel.

Meer over de Premium care service

Zo style je de bouclé bank in je woonkamer

Bouclé kun je vrijwel met bijna ieder ander materiaal combineren. Denk aan een houten salontafels, een laagpolig wollen vloerkleed en een velvet fauteuil. Het liefst in ronde vormen, die je als het ware omarmen, zodat je je er helemaal thuis voelt. Meer catchy wordt de look door een betonnen of zwart metalen item te plaatsen. Bijvoorbeeld een betonnen sidetable, of een design lamp. De finishing touch is vervolgens een set sierkussens – het liefst in verschillende dessins – plus een plaid voor als de dagen straks weer kouder worden.

Alle ronde vloerkleden

Ook deze look in huis?

Check dan deze interieuritems

Ontdek meer blogs

en laat je inspireren