• 18-07-2022
  • Kleurinspiratie

1. Lichte kleuren in je interieur

Sla een interieurmagazine open en je stuit vast en zeker op een interieur gedoopt in lichte kleuren. Dit kleurenpalet is namelijk mega geliefd. Kies voor een basis met een lichte vloer en lichte wanden en maak het af met meubels in lichte tinten zoals een frisse wit, zandkleur of warme beige.

Om een gelaagdheid in jouw interieur te creëren, combineer je het lichte kleurenpalet met natuurlijke materialen. Denk daarbij aan (licht) hout, rotan, jute, wol of linnen. Door het gebruik van verschillende structuren gaat een licht interieur nooit vervelen. Donkere accenten maken het geheel bovendien wat spannender. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel met een zwart onderstel of een zwarte vloerlamp.

Bekijk de woontrend Reconnect

2. Haal het zonlicht in huis

Heeft jouw interieur niet zoveel ramen? Met lichte kleuren haal je alles uit de natuurlijke lichtinval in huis. Het zonlicht reflecteert namelijk op een licht oppervlakte, zoals een vloer of wand. Hierdoor haal je het daglicht in huis en oogt je woonruimte frisser. Je kunt een donkere ruimte dus oplichten door het gebruik van een licht kleurenpalet.

Hoe maak je slim gebruik van het daglicht in huis? Naast het gebruik van lichte wanden en vloeren hebben we nog een paar tips:

• Lichte meubels it is! Kies voor meubels in diverse stoffen - zoals bouclé, fijn geweven stof of velvet - voor het ton sur ton effect.
• Plaats slanke meubels zoals een bank op pootjes, een eetkamerstoel met subtiele stoelpoten of een open kast. Deze meubels houden weinig daglicht tegen en creëren lucht in je interieur.
• Glanzende meubels verspreiden meer licht. Voeg een glazen salontafel, vitrinekast of marmeren tafel toe aan je interieur.
• Werk met spiegels die het daglicht de ruimte in weerkaatsen. Met een spiegel lijkt je interieur ook groter. Win-win!
• Houd de vensterbank leeg. Accessoires kunnen het zonlicht blokkeren.

3. Een oase van rust

Een interieur met lichte kleuren straalt rust uit. Een naturel kleurenpalet is sereen en harmonieus. Wil jij thuis een oase van rust creëren? Gebruik dan kleuren zoals wit, beige en zandkleur voor de wanden, vloer en meubels. Je tovert jouw woonkamer of slaapkamer om tot dé plek waar jij volledig ontspant.

Maar een licht interieur kan ook het perfecte blanco canvas zijn voor het uitlichten van kunst of kleurrijke accessoires. Alle aandacht gaat naar de woondecoratie, omdat deze gekleurde objecten er echt uitspringen. Door in jouw lichte interieur een paar woonaccessoires te wisselen, kun je een totaal nieuwe look creëren. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke schilderijen, een pastelkleurige hocker of een vaas in een knalkleur.

Style jouw interieur

met lichte meubels

Draaifauteuil Adam

1.129,-
Mogelijk vanaf 1.089,-

Fauteuil Terra

699,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 599,-




Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs