• 05-12-2022
  • Stijltips

Tip 1: een warm kleurenpalet voor een tijdloos interieur

Kerst roept een warm gevoel op, dus wat past beter dan een warm kleurenpalet? Een roomwitte loungebank vol met kussens in allerlei dessins of een lichte comfortabele ronde fauteuil nodigen uit om eens heerlijk te relaxen tijdens de vrije dagen. Een rijke ambiance krijgt de boel door de mix van meerdere materialen. Denk dan aan toevoegingen als een bruin marmeren salontafel, een rustiek houten bijzettafel, wollige vloerkleden en een stijlvolle vloerlamp zoals een zwart stalen variant. Het resultaat: een sfeervol interieur waarin je niet alleen tijdens kerst, maar waar je het hele jaar graag in thuiskomt. Want tijdloos shoppen is in tijden als deze een grote aanrader. Celebs gingen je bovendien al voor, in de huizen van grote sterren domineert momenteel het beige.


Ontdek alle loungebanken

Tip 2: bouclé says hey!

De stof bouclé werd in 2022 een grote hit en ook in 2023 blijft bouclé een ware blikvanger. Dat is niet voor niets: de teddystof zorgt voor een warme look en voelt bovendien erg comfortabel. Perfect voor een sfeervol kerstdiner dus. En bovendien ook een fijne tegenhanger van die andere grote interieurhit: de betonlook eettafel. Juist de combinatie van deze materialen zorgt voor een indrukwekkend tafereel en maakt je kerstdecor uniek. Stijl af met een teakhouten bankje – makkelijk voor als er kleine kids mee eten – en een hoogpolig tapijt die je, voor een speels effect, half onder de tafel plaatst.

Alle stoffen eetkamerstoelen

Hoeksalon Odette

3.719,-
Mogelijk vanaf 2.899,-
-25%

Eettafel Stone

2.048,- 1.536,-

Tip 3: accessoires? Keep it clean

Een huis vol kerstachtige taferelen? Houd het liever bij een aantal sfeervolle accessoires die bepalend zijn voor de look & feel deze kerst. Er hoeft dus echt niet in ieder hoekje iets te staan. Sterker nog: denk eens out of the box, en ga voor een kerstornament gemaakt van droogbloemen die je boven de eettafel of in de woonkamer hangt. Uniek én eyecatching! Of plaats op een dressoir een hoeveelheid verschillende decoratie bij elkaar. Zoals kaarsen in verschillende kandelaars en hier en daar een fijn vaasje, eventueel gevuld met dezelfde droogbloemen als uit je ornament. Dit geldt trouwens ook voor de eettafel. Houd ook hier het warme kleurenpalet aan, met af en toe een donker element om de boel wat te breken. Denk dan aan zwarte wijnglaasjes, een zwarte kandelaar of zwart bestek. Staat prachtig op een beige tafelkleed gemaakt van linnen.

De mooiste accessoires

Tip 4: Een gestoffeerd bed in je slaapkamer

Breng voor het ultieme kerstgevoel ook je slaapkamer in winterse sferen. Een gestoffeerd bed met een luxe hoofdbord steelt meteen de show en zorgt voor een warme touch in de ruimte. En deze lichte tint is zo’n kleur waar je alle kanten mee op kunt, en dus nooit vervelt. Decoreer je bed vervolgens met lieflijke kussens die heerlijk zacht aanvoelen en beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen. Zo is linnen perfect voor een landelijke uitstraling en komt deze stof ook in de winter goed tot zijn recht. Plaats vervolgens een rond vloerkleed, aaibare poef, smaakvolle vloerlamp én een cirkelvormig tafeltje – dat als nachtkastje dienst doet - om zo die oase van rust te creëren voor jezelf. Style af met hier en daar een kersttafereel, zoals kaarsen in kandelaars of sierlijke pluimen en jouw decemberslaapkamer is helemaal compleet.

Ontdek alle gestoffeerde bedden
-50%
Jubileumtopper

Extra handig: houd je meubels vlekvrij met de Better Choice spray

Ben je gek op deze kerstsetting, maar vind je lichte kleuren in huis spannend? No worries! Met onze nieuwste Better Choice spray – een ecologische vlekbeschermer – blijven zelfs jouw offwhite eetkamerstoelen tijdens het kerstdiner vrij van vlekken. Even insprayen en genieten maar!

Vlekvrije meubels met Better Choice

Ontdek meer blogs

en laat je inspireren