• 22-03-2022
  • Stijltips

Vloerkleed woonkamer

Wil je een vloerkleed toevoegen aan je interieur? Bij velen staat een kleed in de woonkamer bovenaan de wensenlijst. Een vloerkleed onder de bank maakt de ruimte helemaal af. Bovendien creëer je visueel een aparte zithoek in je interieur als de woonkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. Veel gestelde vraag: hoe leg je een vloerkleed neer? Zorg dat al je meubels in ieder gedeeltelijk op het kleed staan, bijvoorbeeld met de pootjes van de bank of fauteuil. Je verbindt op die manier de losse interieuritems tot een samenhangende zithoek. Een kleed in de woonkamer? Check!

Kleed woonkamer

Vloerkleed onder de eettafel

Maak de eethoek extra cosy met een vloerkleed onder de tafel. Met een kleed kun je ook de vorm van je eettafel extra benadrukken. Een ronde tafel vraagt om een rond vloerkleed en een tapijt in een organische vorm staat prachtig onder een ovale eettafel. Ben je bang voor vlekken in het kleed? De vlekkengarantie neemt al je zorgen weg. Een laagpolig vloerkleed in de eetkamer is bovendien gemakkelijker schoon te maken. Met de stofzuiger verdwijnen de kruimels in het tapijt als sneeuw voor de zon.

Rechthoekige vloerkleden voor onder je eettafel

Vloerkleed slaapkamer

Niets is lekkerder dan uit bed op een zacht vloerkleed stappen. Het is een luxe toevoeging aan je slaapkamer die de sfeer direct verhoogt. Een hoogpolig vloerkleed is extra zacht en voelt dan ook warmer aan. Een kleed in de slaapkamer mag dan ook echt niet ontbreken. Tip: leg het tapijt niet volledig onder het bed, zodat het de show steelt in je slaapkamer.

Laagpolig vloerkleed

Out of the box: vloerkleed inspiratie

Je kunt tegenwoordig veel meer kiezen dan een rechthoekig of rond vloerkleed. Wat dacht je van vloerkleden in organische vormen, met een bijzondere lijnenspel of een grafisch patroon? Het kleed wordt hiermee dé eyecatcher van de ruimte! Wil je helemaal out of the box met jouw vloerkleed? Combineer verschillende tapijten met elkaar en leg ze deels over elkaar.

Laat je inspireren door alle vloerkleden

De mooiste vloerkleden

speciaal voor jou geselecteerd

-30%

Vloerkleed Sand

399,- 279,-
Wil je meer inspiratie?

Ontdek onze blogs