• 29-10-2018
  • Media

VEGHEL – Goossens wonen & slapen biedt momenteel een inruilservice aan. Dit houdt in dat wanneer jouw nieuwe meubelen geleverd worden, onze bezorgers je oude meubelstuk terug meenemen. Dat is niet alleen extra gemakkelijk: je doet ook goed voor iemand anders. Deze meubelen worden namelijk gedoneerd aan het goede doel Moved For All Nations. 

Wanneer je nieuwe meubelen geleverd worden, voelt dat een beetje alsof je een cadeau krijgt. Gun jij dat gelukkige gevoel van het krijgen van een nieuw meubelstuk ook aan anderen? Wij wel! Doneer daarom je oude meubelstuk (zetel, bed, tafel, stoel of kast) aan een goed doel. Wij zorgen ervoor dat het een tweede leven krijgt, en jij maakt iemand anders blij! Bovendien is meubelen hergebruiken ook nog eens duurzaam. 

Over het goede doel
Alle meubelen die Goossens ontvangt, worden in samenwerking met deze hulporganisatie en stichting Tabea Swisstal in Duitsland (waar Moved For All Nations mee samenwerkt om o.a. het transport in goede lijnen te leiden) naar twee kindertehuizen in Moldavië gebracht. Hier worden in totaal 500 kinderen met een beperking met veel zorg en liefde opgevangen door hulpverleners. Deze opvang is noodzakelijk omdat hun ouders de (financiële) zorg voor hun kinderen helaas niet kunnen dragen. Goossens vindt het dan ook erg belangrijk dat deze tehuizen er zijn, om de hulpbehoevende kinderen alsnog de begeleiding te geven die zij verdienen, zodat hun leven een stuk aangenamer wordt. De kinderen doen bijvoorbeeld veel aan sport, en met de kinderen in een rolstoel wordt er veel gewandeld. 

Goossens helpt!
Wij willen graag onze handen uit de mouwen steken en bijdragen aan het geluk van deze kinderen met een geestelijke beperking. Daarom doen wij wat we kunnen, en dat is de tehuizen voorzien van meubelen. 

Blij met gedoneerde meubelen
Omdat de zorg voor deze kinderen al heel duur is, blijft er weinig bestedingsruimte over voor andere benodigdheden, zoals de inrichting van de tehuizen. Ze zijn dan ook enorm dankbaar voor elk meubelstuk dat ze ontvangen. Twee jaar geleden werden de twee tehuizen door de huidige directie overgenomen en waren er slechts weinig faciliteiten voor de kinderen. Theo Vermeltfoort, coördinator van Moved For All Nations: “Elk tehuis had maar één wasmachine waarin de was van 250 kinderen gedraaid moest worden. Dat aantal is nu elf, verdeeld over de twee tehuizen. Ook is iedere slaapkamer nu voorzien van een eigen kleerkast; dat was twee jaar geleden nog heel anders. In Nederland en België kunnen we ons zo’n leefsituatie moeilijk voorstellen. Met de meubelen die we van Goossens ontvangen, worden de kamers van de kinderen in deze tehuizen een stuk aangenamer. We willen immers dat de kinderen zich zo goed mogelijk thuis voelen en zich ook thuis mógen voelen. Dat gaat natuurlijk het beste in een kamer die huiselijk is ingericht.”

Inruilservice van Goossens
Vermeltfoort vervolgt: “We zijn erg blij dat Goossens zich zo inzet voor onze organisatie en de inruilservice aanbiedt aan hun klanten. We hopen dan ook dat de klanten van Goossens er zoveel mogelijk gebruik van maken, zodat wij de kinderen en hun hulpverleners blij kunnen maken!” Een beter decembercadeau kunnen zij zich niet wensen - en dat hebben ze onder andere aan jou te danken.

Hoe werkt de inruilservice?
Doneer je oude meubelstuk en maak gebruik van onze inruilservice. Die kan je gratis gebruiken als onderdeel van je bestedingsvoordeel, of je betaalt een bedrag van € 40 per meubel(set). Dit bedrag wordt gebruikt voor de logistieke kosten naar Moldavië. Laat je hart spreken; mogen we jouw meubelstuk meenemen? 


`We give donated furniture a second life to those who need a better life´