• 12-03-2018
  • Eetkamer
Blog eetkamerstoelen aan eettafel - 1

Hoeveel eetkamerstoelen er aan je eettafel passen, hangt af van de afmeting van je tafel. De maten van je eettafel zijn bepalend. Het is in ieder geval belangrijk dat je per stoel 70 centimeter aan tafel reserveert. Deze ruimte heb je nodig om fijn te kunnen tafelen. Het maakt niet uit of je stoel nu 40 centimeter breed is of juist 60 centimeter, het aantal eetkamerstoelen dat aan tafel past blijft gelijk. Vaak wordt er van de breedte van de stoel uitgegaan, maar als je hierdoor maar 40 centimeter ruimte hebt aan tafel, is dat erg krap. 

Blog eetkamerstoelen aan eettafels - 2

Kleine ruimte 

Heb je echter een kleine ruimte en heb je hierdoor niet de mogelijkheid om een grote tafel te plaatsen in je eethoek, maar wil je wel zoveel mogelijk personen aan tafel plaatsen, dan reken je minder oppervlakte. Als je minder dan 70 centimeter rekent voor iedere persoon aan tafel, kies dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning.  


In een oogopslag 

Wil je weten hoeveel eetkamerstoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen  je aan kunt schuiven. 

Rechthoekige eettafel:

Onze rechthoekige eettafels gaan van 140 x 90 centimeter tot 300 x 110 centimeter. De meeste tafelbladen zijn 100 centimeter breed. De lengte gaat meestal in stappen van 20 centimeter. Aan de kleinste passen 4 eetkamerstoelen, aan de grootste 8. 

Vierkante & ronde eettafel:

De vierkante en ook de ronde eettafels in onze collectie beginnen bij 110 x 110 centimeter en eindigen bij de maat 150 x 150 centimeter. Hoewel je denkt dat die laatste geen behoorlijke maat is, passen er zeker 8 eetkamerstoelen aan deze vierkante of ronde eettafels. 

Ovale eettafel:

De kleinste ovale tafel in onze collectie heeft een afmeting van 180 x 110 centimeter waar 4 stoelen aan passen. De grootste is maar liefst 300 x 130 centimeter, hier kunnen 8 stoelen aan geschoven worden. 


Bij ons vind je eetkamerstoelen in alle stijlen die passen aan jouw eettafel: 


Esszimmerstuhl Chaplin zonder arm

199,-
1-5 werkdagen in huis

Eetkamerstoel Leogang

569,-
Mogelijk vanaf 479,-