• 02-04-2020
  • Woonkamer

Zo kan je lichtinval vanuit het noorden het beste ondersteunen met warme, donkere kleuren. Licht uit het oosten kan je mooi accentueren met blauw- en groentinten. Lichte kleuren, zoals wit, lichtgrijs of zandkleur, komen prima versterken het heldere lichtinval vanuit het zuiden. De subtiele warme gloed die meekomt bij lichtinval vanuit het westen is perfect te combineren met pasteltinten. Is jouw huis overdag wat te donker naar jouw mening? Ook dat kan je met een aantal slimme tips gemakkelijk oplossen. Lees snel verder!

Lichtinval vanuit het noorden

Vanuit het noorden heb je te maken met koele ondertoon in het daglicht. Vermijd daarom de kleuren blauw en staalgrijs, dit kan een kil effect hebben. Kies hier voor warme, donkere kleuren: mooie donkerbruine houten meubels, gecombineerd met oranje, rood of paarse woonaccessoires.

Lichtinval vanuit het oosten

Licht uit het oosten veranderd het meest op een dag: In de ochtend pak je een warme gloed mee, die in de loop van de dag koeler wordt. Het lichtinval kan je mooi accentueren met blauw- en groentinten. Neem donkergrijs als basis en combineer dit met donkerpaars, donkerblauw of donkergroen voor een stoere en luxe uitstraling.

Hoeksalon Key West

1.799,-
Mogelijk vanaf 1.599,-

Lichtinval vanuit het zuiden

Goed nieuws! Door de heldere, warme gloed die bij jou naar binnen valt, komen veel kleuren goed tot hun recht. Jouw woonkamer leent zich bijvoorbeeld bij uitstek voor lichte kleuren, zoals wit, lichtgrijs of een warme zandkleur, combineer dit met blauw en je hebt het perfecte strand gevoel in huis. Ook pastelkleuren passen heel mooi bij het warme licht. Maar wees terughoudend met felle en donkere kleuren. In combinatie met het warme licht kan dit overheersend worden.

-15%

Eettafel Ferris

1.899,- 1.614,-

Lichtinval vanuit het westen

Licht vanuit het westen begint koel, maar zodra het zonnetje wat hoger aan de hemel staat heb je te maken met een subtiele, warme gloed in huis. Deze subtiele gloed is perfect te combineren met pasteltinten. Kies voor lichtgrijs of roomwit als basis en combineer met zachte kleuren, zoals roze of lichtblauw.


KUNNEN WE JE HELPEN?

Wil je graag dat een specialist met een frisse blik even met je mee kijkt? Onze woon- en slaapspecialisten helpen je graag de juiste keuze te maken. Via telefoon, chat en mail denken zij graag met je mee en vertalen ze je woonwensen door naar mooie, passende en comfortabele meubels die van jouw huis een thuis maken. Gratis en vrijblijvend, dagelijks bereikbaar.

Ontdek de mogelijkheden

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN