• 25-12-2018
  • Woonkamer
1100 top 2000

Ben jij een trouwe Top 2000 luisteraar? Wij ook! En onze meest favoriete songs uit deze hitlijst, hebben we door vertaald naar ons interieur. Zit jouw favoriete liedje met bijbehorend interieur er ook tussen? 

1. Bohemian Rhapsody – Queen 

1101 top 2000
1102 top 2000

Deze hit van Queen domineert al jaren de top van de Top 2000. Heel vaak staat ie als nummer 1 genoteerd, een enkele keer heeft het lied de eerste plaats af moeten staan. Maar altijd is de hit onderdeel van de top 3. Net zo populair als deze hit, is een interieur in bohemian style.

2. Piano Man – Billy Joel 

1127 top 2000

Meer sfeer in huis krijg je niet alleen door nieuwe meubels. Ook wordt het een stuk gezelliger door muziek. Dus laat die top 2000 maar uit je luidsprekers knallen. Nog romantischer wordt het als er een serenade vanachter de piano wordt gespeeld, het liefst door je eigen piano man. Of leer zelf piano spelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een instrument bespelen plezier geeft, voor een beter geheugen en meer geduld zorgt en bovendien je stress verlaagt. 

1105 top 2000

Heb je een piano in huis? Dan past een elegante woonstijl daar het beste bij. En omdat piano spelen en hiernaar luisteren veel concentratie vraagt, moet de ruimte niet teveel afleiden. Kies daarom voor niet al teveel meubels, maar schaf een aantal musthaves aan. Zoals een eettafel met eetkamerstoelen op een tapijt en een mooie strakke buffetkast. Kies voor rustige kleurtonen - grijs, zwart, wit, zilver - en natuurlijke materialen die fijn aanvoelen, passend bij de klanken van de muziek. Tip: als je toch meer wil laten gebeuren in je ruimte, kun je ook kiezen voor twee verschillende eetkamerstoelen aan tafel. Een heel ander design, maar wel in dezelfde tint, zorgt net voor dat beetje extra. 

3. Africa – Toto

1106 top 2000

Afrika: populair als vakantieland, als lied, als… Afrika inspireert, that’s for sure. En die Afrikaanse stijl past ook heel goed in huis. Met veel botanische planten en houten accenten, zoals tafels en kasten van robuust teakhout, haal je de puurheid van het land in je eigen woning. Kussens met grof geweven patronen in aardetinten – diepbruin, terracotta,  donkergrijs - mogen niet ontbreken, evenals een dierenhuid

1107 top 2000

Denk ook aan Afrikaanse accessoires, of een schilderij die je herinnert aan het land. Dat kan natuurlijk ook je mooiste foto zijn die je zelf hebt gemaakt tijdens je vakantie. Laat hem uitvergroten en plaats hem op je dressoir

4. Man in the Mirror – Micheal Jackson 

1108

Spiegels in huis zijn niet alleen praktisch, ze kunnen ook qua sfeer veel toevoegen. Een kale muur wordt meteen een stuk aangenamer als je er een mooie spiegel op hangt. Welke vorm en kleur hangt af van je wens. Een ronde variant is hip en speels en leent zich vooral om gemixt te worden met meerdere spiegels.. Een rechthoekige is qua vorm al een stuk klassieker. Een spiegel met een houten omlijsting staat prachtig in een landelijk interieur, een spiegel met een gouden randje doet het goed in een meer luxere setting. Over goud gesproken…

 5. Fields of gold – Eva Cassidy 

1109

Eva Cassidy, en ook Sting, zong over velden van goud. En ook wij zien graag veel goud in ons gezichtsveld. Gouden accenten in huis zijn namelijk de trend van nu, kijk maar naar woontrend A Taste of Elegance, waarin gouden accessoires de boventoon voeren. Goud straalt luxe uit en voegt elegantie toe aan je interieur. 

1110 top 2000

In onze collectie vind je gouden bijzettafels, gouden woonaccessoires, goud verwerkt in schilderijen… Perfect voor bij de meubels voor in je woon-, eet- of slaapkamer. En het fijne van goud, is dat hij zo goed matcht met allerlei kleuren. Zelfs met drukke patronen! Ontdek het zelf! 

6.    Mr. Blue – René Klijn 

1111 top 2000

Wij hebben een paar hele fijn blauwe fauteuils in onze collectie. Perfect voor in je zithoek, leeshoek of als heerlijke stoel voor op de slaapkamer. 

1112 top 2000

Uiteraard zijn ze geschikt voor mannen – want hebben een stevige zit – maar ook voor de dames onder ons – want deze fauteuils voelen super zacht aan door het aaibare velvet. Welke van de drie is jouw favoriet?