• 07-09-2019
  • Woonkamer
Blog musthaves zithoek header 2

De zithoek: Dé plek om ’s avonds tot rust te komen en samen weg te kruipen bij een mooie film of een goed boek. Het is ook de plek waar vrienden en familie worden uitgenodigd en waar af en toe een feestje wordt gevierd. Kortom: het is dé plek in huis waar wordt geleefd, en waar heel het gezin zich thuis moet voelen. Wat past bij jou en wat zijn nou échte musthaves voor de zithoek? Wij vertellen je graag over onze favorieten!

1513 hoekbank Jim top 5 musthaves zithoek

1. DE IDEALE BANK VOOR DE ZITHOEK

Een zithoek is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke bank om op neer te ploffen. Bij de inrichting van de zithoek is het belangrijk om rekening te houden met je gezinssituatie. Heb je een gezin met pubers? Kies dan voor een elementenbank zoals Jim. Een waar statement in de woonkamer en ideaal als je pubers even hun eigen plekje op willen zoeken. Dat is hét voordeel van een elementenbank: je schuift hem snel in verschillende opstellingen waardoor iedereen zijn eigen plekje kan creëren en het interieur meteen dynamisch blijft.  


1514 Hoekbank Rovato top 5 musthaves zithoek

Zijn de pubers het huis uit en ben je alleen samen met je partner overgebleven? Tijd om voor jezelf te kiezen! Ga voor een echte relaxbank zoals Rovato. Met een bank als deze blijf je het liefst uren daar zitten met een warme kop koffie of juist even helemaal niks. 

1515 fauteuil merci blog musthaves zithoek

2. ZITHOEK MET EEN FIJNE FAUTEUIL

Onmisbaar in een heerlijke zithoek is natuurlijk de fauteuil. Het is niet voor niks dat vrijwel iedere zithoek er minimaal één en soms zelfs twee heeft. Je zit apart, maar toch bij de rest en dat vinden we fijn. Fauteuil Merci is écht een musthave dankzij haar zachte stof in combinatie met haar lichte teint. Dankzij het tijdloze design en de rustige vormen past Merci in een zowel landelijk als een modern interieur thuis. En met een beetje creativiteit kan deze fauteuil zelfs in een urban-industriëel interieur de eyecatcher zijn.

Niet van plan om een fauteuil aan te schaffen maar wel toe aan iets nieuws? Kleed je huidige fauteuil of bank aan met een mooie plaid! Met de wintermaanden in het vooruitzicht is er niets fijner dan wegkruipen onder een warm kleed. Maak het af met een aantal sierkussens en jouw interieur is weer up-to-date! 



1516 sfeerfoto rovato blog musthaves zithoek

3. ZET ER MAAR BIJ

De bijzettafel krijgt een prominente plek in de zithoek. Handig om je drankje op te zetten en natuurlijk leuk om accessoires op ten toon te stellen. Maar hoe kies je nou – in de jungle van verschillende soorten bijzettafels – welke bij jou in de zithoek moet komen? Simpel: houd je van rustig en strak? Kies voor een vierkante bijzettafel zoals hoektafel Robuust met niet teveel poespas. Ga voor een laag exemplaar zodat hij niet meteen opvalt. Wanneer je liever een iets speelsere look creëert kies je voor een set van dezelfde tafels in een andere maat, zoals salontafel Jelle. Ben je zelf creatief? Kies dan voor verschillende soorten bijzettafels in verschillende hoogtes en ‘match them yourself’!



1518 vloerkleden blog musthaves zithoek

4. VLOERKLEED LAYERS 

Extra warmte en gezelligheid breng je eenvoudig in de zithoek met een vloerkleed. Een van de laatste trends op dit gebied is layering: het gebruiken van verschillende kleden om een speels effect te creëren. Super eenvoudig en super uniek! Zo maak je het mogelijk om je eigen combinaties te maken en eventueel af en toe af te wisselen. Ga voor een rustig kleed in één kleur met een speciaal reliëf zoals Hay en combineer hem met een wat drukkere print zoals Curtis of zelfs een gevlochten kleed: laat je helemaal gaan.



1519 kast henri blog musthaves zithoek

5. DE PUNTJES OP DE I

Accessoires maken het geheel natuurlijk af. Combineer goudtinten met zwart metaal voor een elegante, maar stoere look. Tip: gebruik verassende, persoonlijke accessoires zoals een boek of een oude foto. Lijst hem in en plaats hem op de bijzettafel. Maak het uniek en helemaal eigen; laat je creativiteit de vrije loop! De finishing touch doe je met een aantal kaarsen voor de gezelligheid en voilà, jouw zithoek is compleet. 


-15%

Hoeksalon Jonas

1.799,- 1.529,-
1-5 werkdagen in huis

Fauteuil Hipp

329,-
1-5 werkdagen in huis

Salontafel Jelle XL

249,-
1-5 werkdagen in huis

Fauteuil Lygo

379,-
1-5 werkdagen in huis