• 28-11-2021
  • Woonkamer

Duurzame materialen

Waar bij recycling gebruik wordt gemaakt van restproducten om iets nieuws te maken, wordt er bij circulair produceren nog meer bespaard. Kilometers bijvoorbeeld. Vaak worden grondstoffen uit andere landen gehaald, en laat dat nu net belastend zijn voor het milieu. De oplossing: lokale restmaterialen. Voor Goossens Next betekent het dat de meubels gestoffeerd zijn met leer, jeans of kurk. Daarnaast wordt er bespaard op afval van restafval. Door een stoel te bekleden met opnieuw vervaardigde bekleding, blijft er ook weer restmateriaal over dat wél weggegooid wordt. Zonde vinden wij. Daarom wordt de stoffering van Goossens Next op de meubels gespoten. Een stoffeerproces waarbij milieu en mens wordt ontzien, want ook voor de stoffeerder is het minder belastend. Het mooie aan Goossens Next is dat de levensduur van het meubel eindeloos is dankzij het Repair en Refurbish idee. Ieder product kan altijd opgefrist of gerepareerd worden. Ben je uitgekeken op jouw coating? Dan laat je deze makkelijk verwijderen, waarna het weer wordt gerecycled tot een nieuwe coating op een ander meubel. En dat maakt de cirkel rond.

Dutch Design

Dat we met Goossens Next een mooie aanvulling hebben op onze moderne collectie, dat mag duidelijk zijn. De modulaire zitmeubels vallen niet alleen op door formaat en materiaal, ze zijn ook nog eens enorm praktisch. Door de modules steeds anders te plaatsen, creëer je een zitmeubel waar je op dat moment behoefte aan hebt: van fauteuil tot ruime hoekbank en alles daartussenin. Ook comfort is een groot aandachtspunt geweest bij de totstandkoming van deze collectie. Hoewel het design anders doet vermoeden, zorgt het comfortabele schuim voor een extreem fijne zithouding. Je zult dan ook versteld staan als je er voor het eerst op plaatsneemt. Prachtig en praktisch dus. Een korte samenvatting waaraan je een echt Nederlands design aan herkent, want alleen de nuchtere Hollander vindt comfort misschien nog wel belangrijker dan uiterlijk.

Bekijk Goossens Next modules

Binnen en buiten

Alleen maar positiviteit over Goossens Next dus. En het houdt niet op, want deze collectie is ook nog eens multifunctioneel. Afhankelijk van het soort bekleding zijn de producten waterbestendig, UV bestendig, insectenwerend of zelfs algenwerend. Ideaal voor in de tuin. Geen gedoe met het opbergen van tuinkussens bij slecht weer, geen groene zittingen, en ook roestige plekken zijn vanaf nu verleden tijd. De top 3 tuinset irritaties zijn met de Goossens Next collectie in één klap getackeld. Enige probleem is wel dat je nu moet kiezen wáár je deze prachtige, duurzame meubels gaat plaatsen: binnen of buiten?

Deze meubels matchen uitstekend

bij Goossens Next

Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN